phoneman, podobna sytuacja była z uszkodzeniem octy naszego forumowicza na parkingu w pracy :P
Czy wam też się rozsypują elementy plastikowe silnika
Zwiń
X
-
auto 2004 rok, kupiłem ją 3 lata temu i już w tedy jeden z przewodów pokazanych na zdjęciu był pęknięty w serwisie powiedzieli mi za ten kawałek plastiku 150 zł więc to olałem i od tamtego czasu kolejni mechanicy go kleją . z jednej i drugiej strony
ale powoli niema co kleić , gdzie mogę coś takiego kupić mam na myśli nowe.
auto ma 130 tyś. przejechane.
Komentarz
-
-
Powodów może być milion. Mechanik w serwisie coś kombinował i uszkodził, samochód jest po jakiś przejściach o których nie wiesz. Wróżenie z fusów. Nie powinno samo pęknąć, ale któż wie, równie dobrze możesz mieć trzy razy taki przebieg, a wtedy wszystko ma prawo się skończyć.DADRL wyłącz światła - włącz myślenie
Komentarz
-
-
Kupiłem ją z przebiegiem 90 000 km i co do tego nie mogą mieć pewności , skoda miała cztery lata ,od pierwszego właściciela, który kupił ją w polskim salonie , przed zakupem sprawdziłem ją w serwisie i właśnie tam zauważono pęknięcie (150 zł za wymianę) ale moi kochani przez ostatnie trzy lata to wiem ile zrobiłem i widziałem klejenie taśmą przewodów przez mechaników przy każdej wizycie w warsztacie.
Niestety kiepska jakość tworzywa, założyłem temat bo chcę wiedzieć czy tylko ja mam pecha i dostałem z felernej parti czy też nowesze skody zeszły tak z jakości , ale przede wszystkim liczę na pomoc w kupnie.
Komentarz
-
-
Nie spotkałem się z takim uszkodzeniem , ja bym już dawno wymienił na nówkę 150 może i nie mało ale na taką popelinę pod maską nie mógłbym patrzeć , pozatym taka "naprawa" nigdy nie będzie szczelna i zawsze jakiś tam wpływ na prac silnika będzie.
ps. Tyle lat i kilometrów jakie przejechałeś to 150 zł jest mikronem wydatków jakie poniosłeś w tym czasie...
Komentarz
-
-
przejechałeś 40kkm z systematycznie rozszczelniającym się dolotem
przynajmniej nie musisz wymieniać filtra powietrza :evil: bo i tak styf zaciąga bokiem :evil:
to jest przykład jak nie należy postępować ze swoim autem
nie chcę Ci zrobić przykrości tylko przekazać że to 150pln do zainwestowania 3 lata temu to nie było tak dużo - ciekawe ile "piachu" w tym czasie zeżarł Twój silnik
mechanika też powinieneś zmienić5,5l/100
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bobasekprzejechałeś 40kkm z systematycznie rozszczelniającym się dolotem
przynajmniej nie musisz wymieniać filtra powietrza :evil: bo i tak styf zaciąga bokiem :evil:
to jest przykład jak nie należy postępować ze swoim autem
nie chcę Ci zrobić przykrości tylko przekazać że to 150pln do zainwestowania 3 lata temu to nie było tak dużo - ciekawe ile "piachu" w tym czasie zeżarł Twój silnik
mechanika też powinieneś zmienić
Komentarz
-
-
Tutaj do kupienia za 60 zl zamiennik. http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=1201#
Zamieszczone przez kotaNiestety kiepska jakość tworzywa, założyłem temat bo chcę wiedzieć czy tylko ja mam pecha i dostałem z felernej parti czy też nowesze skody zeszły tak z jakości , ale przede wszystkim liczę na pomoc w kupnie.
Komentarz
-
-
Dziękuję bardzo za namiary do sklepu, a może ktoś wie jaki jest numer katalogowy części tej z drugiej strony korka wlewu oleju, ona też się sypię.
Ps. z tamtej strony nikt tej rurki nie ruszał w innym celu niż zlepienie pęknięcia
i nie odbierajcie tego jako atak na skodę, niezaprzeczalnie ma też wiele zalet.
Komentarz
-
-
nie pierwszy i nie ostatni jesteś z tak roz.... onym dolotem. problem dotyczył głównie AKL i BFQ i niekoniecznie tylko octavek, ale wszystkiego, gdzie te silniki się znajdowały : golf, bora, toledo, itp. ze swojej strony: powinieneś jeszcze sprawdzić szczelność połączeń od dolotu do serwa hamulców. tam też lubiało się pokruszyć , szczególnie przy zaworku zwrotnym.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Tak jak napisał huwe
element ten to norma przy tej budowie. Harmonijka z czasem się przerywa. Ja zainwestowałem w cały nowy element w ASO koszt 120 pln ale mam pewność że nie ma lewego powietrza. Dodatkowo w nowym elemencie zrobiono modyfikację - nie ma już harmonijki tylko połączenie poprawiono i dodatkowo nałożono na nie opaskę zaciskową. Kupisz zamiennik (a widzę że ma takie same rozwiązanie jak stare wersje czyli harmonijkę) to może paść znów szybko.
kota
Jak chcesz mogę zrobić zdjęcie tego oryginalnego węża.
Komentarz
-
Komentarz